Káva se sladkou chutí ovoce
a mírnou citrusovou aciditou
Káva je určena na filtr
- Červené hrozny
- Jablko
- Grapefruit
Horské klima a půda
bohatá na vápenec
Finca La Bolsa byla zakoupena Jorge Videsem, významným lékařem, v roce 1958. Předtím se pozemek k produkci kávy nevyužíval. Jorge získal řadu ocenění za produkci kávy a za zásluhy o region Huehuetenango po něm byla pojmenována hlavní nemocnice. V roce 2002 se La Bolsa zúčastnila soutěže Cup Of Excellence a umístila se na druhém místě se ziskem 94,98 bodu. La Bolsa leží mezi horami, které zajišťují velmi stabilní a vlhké mikroklima. To v kombinaci s půdou bohatou na vápenec dává kávě velmi jedinečný profil s bohatým sirupovitým tělem a dostatkem jablečné a citronové kyselosti. Káva se fermentuje 18 až 24 hodin, poté se očistí od slizu, třídí se v kanálech a namáčí se přes noc.
La Bolsa má certifikát RFA a řídí se pokyny C.A.F.E. Ubytování je zajištěno jak pro stálé tak i dočasné pracovníky, s odděleným zázemím pro muže a ženy a rodiny, koupelnami a kuchyní. Část farmy je vyhrazena pro podporu biologické rozmanitosti, které snížilo vystavení větrům a půdní eroze. Stromy inga se používají jako stínící stromy a k fixaci dusíku v půdě, který je nezbytný pro růst rostlin a třešní.