Štavnaté ovocné tělo
s čokoládovou dochutí
Káva je určena na filtr
- Nektarinka
- Švestka
- Mléčná čokoláda
Mikrofarmář produkující
špičkové kávy
Farmář Esteban Guegue pěstuje kávu již 10 let. Tato šarže pochází z farmy El Peniel, která má rozlohu pouhý 1 hektar a nachází se vysoko v nadmořské výšce 2000 metrů. Má 4000 kávovníků produkujících caturru a san bernardo. V roce 2020 se Esteban Guegue připojil ke skupině Asorcafe.
Asorcafe bylo založeno 11. července 2003 v městečku Pedegral a v současné době má 290 členů, kteří jsou součástí sdružení. Sdružení bylo založeno s cílem pomoci těmto producentům prodat jejich kávu jako výběrovou. Tito malí producenti běžně pracují na pozemcích o velikosti 1,8 až 2 ha a pěstují kávu až do nadmořské výšky 2100 m n. m.. Na farmách se pěstuje káva caturra, typica, bourbon, tabi, castillo a některé druhy růžového bourbonu. Tradičně se káva zcela promyje a po sklizni se následně fermentuje 20-40 hodin v závislosti na místním prostředí. Poté se káva promyje, odstraní se z ní nezralé zrna a suší se 8 až 15 dní v parabolických sušárnách v závislosti na počasí.